Szakmai elnevezések

 

Emblémázási információk

Lézergravírozás
A mintát beleégetik a termékbe, amely lehet fémből, fából és üvegből. A lézersugarat számítógép bocsátja ki, biztosítva ezzel a tökéletes végeredményt.
Nem lehetséges több színnel, a színét az anyag színe vagy a gravírozandó felület alatt lévő réteg színe határozza meg.
3D gravírozás
Az üvegtömb belsejében apró, a lézer fókuszpontjában létrehozott mikro-robbanás okozta buborékok alkotják az emblémát. Egy-két ezertől akár több százezerig terjed a számuk az embléma részletgazdagságától függően. Lehetséges mérete: 10x10x10 cm

Tamponnyomás
A tervet digitálisan helyezik el klisén (fém lapon). A kívánt mintát a klisé segítségével egy szilikon tampon helyezi el a terméken. A legtöbb termékre több színnel is lehet nyomtatni ezzel a technológiával. Nem csak síkfelületen alkalmazható. A festék összetétele, és a nyomat tartóssága a termék anyagától függően változhat!

Szitanyomás
A mintát nyomtatási keretben egy gézlapra helyezik, mely egy világos érzékeny réteggel rendelkezik. A minta filmjét (negatív) a gézre teszik és az egész felszínt UV fénnyel világítják meg. A nyomdafestéket a sémán keresztül préselik rá az emblémázandó felületre, melyen ezután a kívánt kép válik láthatóvá. Elsősorban textil, műanyag és papír termékek emblémázási eljárása. Akkor alkalmazható a terméknél, ha ki lehet teríteni gyűrődés és deformálódás nélkül, ha a 170 fokos hőkezelést anyagkárosodás nélkül bírja. A Pantone színek 95%-ban alkalmazhatóak.


Transzfernyomás
A szitanyomás egyik olyan formája, melynél a mintát egy papírhordozóra nyomtatják, és annak segítségével viszik fel a termékre, úgy, hogy egy hő alagúton vezetik keresztül. A hő hatására kerül (vasalás) a felületre. Mosóállósága megfelelő. A Pantone színskála 95%-ban alkalmazható.
Digitális transzfernyomás
Annyiban különbözik a sima transzfernyomástól, hogy itt a papírhordozóra nyomás digitális módon történik.

Kerámia transzfernyomás
Először szitanyomással kerül a logó a kerámiára, amelyet ezután egy 700 fokosnál is forróbb kemencében égetnek ki. Az égetés folyamán a kerámia pórusai kitágulnak, így a festék összekeveredik magával a kerámia anyagával. A technológia olyan, hogy a világosabb színek sötétebbé válnak az égetés során.

UV nyomtatás

UV LED technológia digitális nyomtatás egy speciális eljárás melynek során külső hő hatása nélkül UV fénnyé történik a festék rögzítése, száradási idő nélkül azonnali végeredményt produkálva. A rétegelt fehér szín nyomtatásával lehetőség van fotóminőségű, színhelyes nyomtatásra akár színes alapfelületeken is. Elérhető legjobb felbontás 1440×1200 dpi. Alkalmazott területek: Fém, fa, műanyag üveg.


Szublimációs nyomás
A kívánt grafikát digitális nyomtatóval (erre csak egyes nyomtatók alkalmasak), és szublimációs festékkel kinyomtatjuk egy speciális papírra, ami kimondottan erre a technológiára lett kifejlesztve. Ez után a megfelelően kinyomtatott grafikát egy vasalóprés segítségével (amelynek típusát a munkadarab határozza meg) 210-230 C –on 20-40mp időintervallumban kb: 5-6bar nyomáson hő préseljük. Ekkor alakul ki a szublimáció, a hő hatására az anyagon levő vizes bázisú festék elkezd párologni, a nyomás segítségével a gőz csak egy irányba és nagyon koncentrált módon tud haladni, így kapunk megfelelő határvonalat. A festékben lévő atomok és az emblémázni kívánt termékben (vagy felületén) lévő szénatomok oldhatatlan szublimációs kötést alkotnak. A technológia előnye hogy a festék nem csak a felületen hanem az anyag pólusaiban is megtalálható.

Műgyanta bevonat (Epoxi)
A logót matricára viszik fel, amire a 2 komponensű epoxi gyanta kerül. Ez a gyantaréteg egy szép átlátszó buborékot képez a logó felett. A gyanta tiszta, véd a karcolódástól és 3D-s hatást kölcsönöz.
A matrica bármennyi színből is állhat, a gyantabevonat pedig mindezt szépen kiemeli!

Vakdombor
Bőr, jó minőségű műbőr, papír termékek emblémázására szolgáló eljárás. A logóról készül egy véset, melyen az embléma tükörképe jelenik meg. Ezt a vésetet egy présgépbe befogják, felhevítik a szükséges hőmérsékletre, majd megfelelő nyomóerővel belepréselik a tárgyba. Ekkor megjelenik a minta lenyomata. Lehetőség van a nyomat színezésére, ha a szerszám és a tárgy közé speciális fóliát helyeznek. Ebben az esetben a lenyomat olyan színű lesz, mint a fólia (Pl. ezüst, arany).

Hímzés
A gépek programozásához egy ún. hímzéskártyát, hímző programot használnak, amit minden emblémához előre el kell készíteni, ezután automata gépek hímzik ki az emblémát. A maximálisan használható színek száma 15, amely színek csak megközelítik a Pantone színeket. A hímzés ára az öltések számától és a logó méretétől függ. Az arany vagy ezüstszínű cérna használata növeli az emblémázás árát.

Digitális nyomtatás
Tintasugaras nyomtatási technika. A logót kiváló minőségben közvetlenül a termékre nyomtatják. A felület anyagától függően fehér alapnyomás vagy előkezelés lehet szükséges! 1440 dpi minőségben. Kb. 1,3x4 m nyomtatási méretben. Jellemzők: 3 éves kültéri garancia a nyomatokra, vízálló, UV álló nyomatok.
UV technológiás
A speciális eljárásnak köszönhetően külső hő hatása nélkül UV fénnyel történik a nyomtatás rögzítése, száradási idő nélküli azonnali végeredményt produkálva. Jellemzők: 1440 dpi, 30x40 cm nyomtatási felület, amely lehet fém, fa, műanyag és üveg.

 

 

Nyomdai kötészeti műveletek

Stancolás
Lézeres CAD - rendszer segítségével késekből (vékony fémszalagok) álló, vastag falemezbe rögzített formát készítenek, amelyet egy stancoló gép ágyába helyeznek. A kések stancolásnál élesek, bígelésnél tompák. Az eljárást például dobozok esetében alkalmazzák, ahol szabálytalan alakzatot kell kivágni, és a hajtások vonalában a papírt meg kell törni (pld. dosszié).

Sarokgömbölyítés
Elvégezhető stancoló gépen vagy egy vésőhöz hasonló, íves vágóélű eszközzel ellátott, speciális sarokgömbölyítő kézi gépen. A stancoló géppel elvégzett technológia szebb eredményt produkál, viszont külön stancaformát kell készíteni hozzá.

Perforálás
Egyenes vonalban szaggatott bevágást jelent, ami lehetővé teszi az anyag egyszerű letéphetőségét ott, ahol erre szükség van. (szórólap, kupon, sorsjegy, jegyzettömb, stb.) Illetve valamely nyomtatványnál, amit szeretnénk, ha könnyen kitéphető lenne lapja vagy egy lapjának része. Készíthető kézzel és stancoló gépen is, ez leginkább példányszám függvénye.

Dombor
A papír síkjából kiemelkedő, illetve felületbe süllyedő bármilyen, nem túl bonyolult forma. A domborozáshoz (kiemelkedő) legalább 170 grammnál vastagabb papír szükséges, (süllyedő) estén legalább 1mm-nél vastagabb anyagok szükségesek. Fényérzékeny réteggel bevont magnézium lemezre filmről ráfényképezik a domborítandó mintát, majd a nem stabilizálódott réteget kimaratják. Ez a negatív minta. Ebbe felmelegített műanyag lapot préselnek, mely belenyomódik a negatívba, majd itt kihűlve kialakul a pozitív minta.
Létezik egy ún. termográf nyomás. Az eljárás során, magasnyomású géppel egy gumiklisére viszik fel a festékréteget, amely a papír felületére hordja fel azt. Az így elkészült nyomatot nem hagyjuk megszáradni, hanem egy hő alagútba rakjuk, amely alatt a festékréteg megduzzad. A technológiából következik, hogy a papír mindkét oldalán csak egy ilyen réteget (színt) tudunk képezni.

Formariccelés
Egy formát riccelünk ki (A riccelés a matrica felületén egy speciális körkés megvágását jelenti) a matrica felületéből, úgy hogy a hordozót nem vágjuk át, csak a matrica felső rétegét a hordozóig, így érdekes formákat kaphatunk a matricát lehúzva.
Lehúzóricc – ezt csak egyvonalban tudjuk létrehozni. Matrica könnyű lehúzhatóságát segíti.
Többkéses – több, egymásra merőleges vonalban vágjuk meg a matrica ívet, amelyről így egyesével is eltávolíthatóak a formák.
Hátulriccelés – a gyárilag előre riccelt matricát nyomunk meg, majd készméretre vágva, a matrica könnyen lehúzható

Hajtás
Több oldalas kiadvány esetén, a végeredményt hajtva szeretnék megkapni, és nem más kötészeti technológiával, akkor az alábbi 5 alap hajtási lehetőség adott, illetve egyedi, minta elkészítésével.
1x félbe – középen félbehajtva
Z hajtás – 6 oldal - a papír egyik végét hátra, a másikat visszahajtjuk
Göngyölt hajtás – 6 oldal - 2x hajtjuk, az egyik oldalt a másikra
Félbe félbe hajtás – 8 oldal – a félbehajtott anyagot középen ismét félbehajtjuk
Nyitott oltár hajtás – 6 oldal – a középső oldalra hajtjuk a lapokat, hogy középen találkozzanak

Bígelés
A vastagabb papírokat csak akkor lehet törés nélkül meghajtani, ha hajtás előtt egy tompa késsel megnyomjuk az anyagot egy vonal mentén, azaz bígeljük.

Irkafűzés
Az irkafűzésnél az ívek a gerinccsíknál két vagy több drót kapoccsal kerülnek rögzítésre. Minimálisan 8 oldalas, a papír vastagságától függően legfeljebb 80-112 oldalas munkáknál alkalmazható.

Kasírozás
Két különböző anyag összeragasztását jelenti (pld. társasjáték tábla, keretezendő anyag, stb.). A nyomatot teljes felületében gyűrődés nélkül ráragasztjuk valamilyen egyenletes, kemény hordozóra.

Ringlizés
Gumis dossziék elkészítésénél alkalmazható a furat megerősítése céljából: fém karika illesztése az anyagba (egyébként még a zászlókészítésnél mindennapos ez a technikai eljárás!)

További több száz szakszót nem kell ismerniük, ez a mi feladatunk.
Találják ki, mit szeretnének, mondják el nekünk és mi segítünk mindezt lefordítva elkészíteni!

 


Nyomdai felületi kezelések

Ofszet lakkozás
Ha valaki csak a nyomatot akarja megvédeni a külső behatásoktól, mint például dörzsölés és elkenődés (teljes felület - flekk - nyomásánál), vagy egy enyhe fényességet akar adni neki, ez megfelelő lehet rá.
Lehet matt és fényes lakk.
Fényes papírnál a fényes lakk a megfelelő, mert nagyobb intenzitást érhetünk el vele!
Matt papírnál a matt lakkal matt lesz a felület, de ha fényessel csináljunk, akkor selyemfényű lesz.
UV reagens lakkozás - amelyet csak speciális lámpa tesz láthatóvá, ajánlott belépőjegyek, kuponok és kártyák esetében.

Fóliázás
Hideg fóliázás - a fóliát és a ragasztót külön hordták fel a nyomatra (érzékeny a nyomat porosságára, ami apró foltokat eredményezhet)
Meleg fóliázás - gyárilag a fóliára van hordva a ragasztó, és ezt a géppel rámelegítjük, rápréseljük a nyomatra. (homogén felületet kapunk)
- matt felületű - UV lakkozás alá ajánlott
- fényes felületű - extra fényt ad a termékeknek

UV lakk
A kinyomtatott ívekre magas fényű lakkot préselnek egy szitán keresztül, de csak oda, ahová az előre elkészített nyomdai anyagba is szerkesztették.
Forma UV lakk - kiemelhetünk vele a nyomdai munkából egyes részeket (vektoros programmal készüljön, hogy ne legyen recés (raszteres) a lakk széle
Teli UV lakk - hatása, mint a fényes fóliáé, de jobban hajtogatható a termék, kissé jobb anyagvédelmet biztosít.

Prégelés
Szükséges hozzá dombornyomóforma (sárgaréz, cink), amelyet felhevítünk és egy fémfólián keresztül a nyomat anyagába préselünk. (nem alkalmas finom részletek vagy apró betűk visszaadására)

Hologram
Sima vagy strukturált felületű. Prég klisét készítünk, amelyet felhevítünk, és nagy nyomással belepréseljük a papírba, úgy hogy ne lehessen utólag leszedni.

Kaparós réteg
Utólagos szitázási technika, amikor egy speciális ezüst vagy arany réteget hordunk fel egy bizonyos területre. (nyerőszámok, szövegek elrejtésére)
A kódokat, sorszámokat külön digitális technológiával visszük fel az anyagra!

A részletekért és a megvalósításért forduljon hozzánk!

 

Impresszum

Üzemeltető:
3S Karakter Kft.

1087 Budapest. Osztály u. 16-18/D. 
Adószám: HU 23727964-2-42
KSH szám: 23727964-5811-113-01
Cégjegyzékszám: 01-09-975519
Kamara: BU 23727964
Duns szám: 36-683-059336-683-0593